info@nevapars.com

تهران، خیابان ولیعصر (عج)، خیابان فرشته، مجتمع لئومال، طبقه ۴

مرکز آزمون زبان روسی در دانشگاه علامه‌طباطبائی افتتاح شد

توسط | تیر 4, 1402 | اتاق خبر

آیین گشایش مرکز آزمون زبان روسی (تورفل) با حضور روسای دانشگاه علامه‌طباطبائی، دانشگاه فدرال کازان روسیه و رئیس مرکز بازرگانی ایران و روسیه در دانشکده ادبیات فارسی و زبان‌های خارجی دانشگاه‌علامه طباطبائی برگزار شد.

آیین گشایش مرکز آزمون زبان روسی (تورفل)، روز شنبه، 3 خردادماه 1402، با حضور دکتر عبدالله معتمدی، رئیس دانشگاه علامه‌طباطبائی، دکتر لنار سافین، رئیس دانشگاه فدرال کازان روسیه، دکتر بهداد قنبر نژاد، رئیس مرکز بازرگانی ایران و روسیه، دکتر مهدی واحدی، معاون دانشجویی دانشگاه، دکتر دیمیتری تایرسکی، معاون پژوهشی دانشگاه کازان، دکتر سید جلال‌الدین فرجی، مدیر همکاری‌های علمی بین‌المللی دانشگاه، دکتر سرگئی پوروخرف، معاون اداری مالی دانشگاه کازان، دکتر عباسعلی وفایی، رئیس دانشکده ادبیات فارسی و زبان های خارجی دانشگاه، دکتر موسی عبداللهی، عضو هیئت علمی دانشگاه و سرپرست مرکز آزمون زبان روسی، دکتر احسان اکرادی، رئیس اداره گسترش همکاری های بین‌الملل دانشگاه، دکتر تیمیرخان علی شو، معاون امور بین‌الملل دانشگاه کازان، دکتر محسن حبیبی، مدیر روابط عمومی و رئیس حوزه ریاست دانشگاه و جمعی از مدیران، روسای دانشکده ها و دانشجویان زبان روسی دانشگاه علامه طباطبائی، در دانشکده ادبیات فارسی و زبان های خارجی این دانشگاه‌ برگزار شد.

دکتر معتمدی در ابتدای این آیین گفت: رابطه راهبردی که بین دو کشور ایران و روسیه وجود دارد شرایطی را فراهم می‌کند که ما بتوانیم فعالیت‌های علمی و تعاملات دانشگاهی خود را ادامه دهیم. به طور قطع برای اینکه بدانیم در چه زمینه‌هایی امکان گسترش همکاری‌های متقابل وجود دارد باید نسبت به ظرفیت دانشگاه‌های همدیگر مطلع باشیم.

وی در ادامه با اشاره به ظرفیت‌های دانشگاه علامه‌طباطبائی، بیان کرد: این دانشگاه، بزرگترین دانشگاه تخصصی علوم انسانی در ایران و غرب آسیا است، بنابراین زمینه همکاری‌های دانشگاه علامه‌طباطبائی با دانشگاه فدرال کازان بیشتر در حوزه علوم انسانی خواهد بود. الگوهای موفقی از تعاملات بین‌المللی با دانشگاه‌های دیگر داریم که برخی از آنها در گسترش ارتباط با دانشگاه کازان هم قابل انجام است. به عنوان مثال در حال حاضر دانشجویان رشته زبان روسی ما یک ترم در دانشگاه‌های روسیه و دانشجویان زبان فارسی دانشگاه‌های روسیه یک ترم را در دانشگاه دانشگاه علامه‌طباطبائی آموزش می بینند، این الگو می تواند در دانشگاه کازان هم پیاده شود. همچنین رشته‌ای مانند مطالعات منطقه‌ای که در موسسه آموزش عالی بیمه اکو دانشگاه علامه‌طباطبائی که به زبان انگلیسی تدریس می شود، امکان تبادل دانشجو در این رشته را فراهم می کند.

رئیس دانشگاه علامه‌طباطبائی با تاکید بر اینکه کلید گسترش فعالیت‌های مشترک، امکان گفت‌و‌گو و تعامل علمی بین استادان دانشگاه‌ها با یکدیگر است، افزود: گسترش فضای مجازی و امکان ارتباط از طریق سامانه های مجازی شرایطی را فراهم کرده است تا استادان بتوانند در قالب وبینارها و نشست‌های مجازی با هم تعامل و گفت‌و‌گو داشته باشند. 

وی با اشاره به انتشار ده‌ها مجله تخصصی در دانشگاه علامه‌طباطبائی، گفت: ما آمادگی برگزاری دوره‌های مشترک و انجام پژوهش‌های علمی مشترک را با دانشگاه فدرال کازان داریم. همچنین در بیشتر کشورهایی که ما با آنها تعامل علمی داریم، رشته‌های زبان فارسی دایر است، ما آمادگی راه‌اندازی و آموزش رشته زبان فارسی در این دانشگاه را نیز داریم.

دکتر معتمدی تاکید کرد: مرکز آزمون زبان روسی که با همکاری دانشگاه فدرال کازان، در دانشکده ادبیات فارسی و زبان‌های خارجی دانشگاه علامه‌طباطبائی راه‌اندازی شد نشان داد که تعاملات و همکاری‌ها می‌تواند به صورت جدی عملیاتی شود و دو دانشگاه از مزایای آن بهره‌مند شوند.

در ادامه دکتر سافین با اشاره به اجرایی شدن تفاهم‌نامه بین دانشگاه علامه‌طباطبائی و دانشگاه فدرال کازان، گفت: توسعه همکاری‌های علمی و دانشگاهی بین دانشگاه‌های ایران و روسیه امروز برای ما یک اولویت محسوب می‌شود و در راه این توسعه، بار اصلی بر دوش دانشگاه‌ها است. تاسیس و راه‌اندازی این مرکز در دانشگاه علامه‌طباطبائی یکی از آن اجزایی است که درستی این حرکت را نشان می‌دهد و به تحکیم روابط علمی و فرهنگی بین دانشگاهی دو کشور کمک می کند.

وی بیان کرد: برای دانشگاه کازان توسعه همکاری‌های علمی با کشورهای عضو سازمان کشورهای اسلامی از جمله جمهوری اسلامی ایران، یکی از اولویت‌های اصلی است. ما در دانشگاه کازان در حوزه های نفت و گاز، فیزیک، شیمی و حوزه‌های علوم اجتماعی و انسانی بسیار قوی هستیم و در حال حاضر هزار و 140 شهروند ایرانی در این دانشگاه مشغول به تحصیل هستند. 

رئیس دانشگاه فدرال کازان گفت: توسعه تکنولوژی‌های نوین زمینه را برای همکاری‌های علمی از راه دور فراهم کرده که نمونه بارز آن هم همین سامانه‌ای است که برای برگزاری آزمون‌های زبان روسی استفاده می‌شود. امیدوارم راه اندازی این مرکز که نمونه موفق همکاری های بین دانشگاهی است، پلی برای ادامه همکاری‌ها در سایر رشته‌ها و زمینه‌ها شود.

گفتنی است؛ دانشگاه فدرال کازان یکی از قدیمی‌ترین دانشگاه‌های روسیه است که بیش از 200 سال از تأسیس آن می‌گذرد. این دانشگاه، مرکز اصلی آموزش در جمهوری تاتارستان است و از سال 2009 میلادی از عنوان دانشگاه دولتی به دانشگاه فدرال ارتقاء یافته است. دانشگاه فدرال کازان بیش از 3200 هیئت علمی، 47 هزار دانشجو و 300 رشته تخصصی در دوره‌های  کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا دارد.

منبع: روابط عمومی دانشگاه علامه طباطبائی

لوگو مرکز بازرگانی ایران و روسیه (نوا پارس)
  تیم تولید محتوا نوا پارس

0 دیدگاه

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *